Klasická bruschetta z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Rajčata soudková
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bageta
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 299.5 mg
  • Vláknina 5664.7 mg
  • Vitamín A 5664.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutá rajčata nakrájíme na drobno, dáme do mísy a slijeme z nich šťávu. Bazalku posekáme najemno, česnek oloupeme a rozdrtíme.

  • 2

    Všechny uvedené suroviny v míse promícháme a necháme v chladničce pod fólií vychladit.

  • 3

    Podáváme na plátcích bagety, které jsme nasucho opekli.

Komentáře k receptu