Povidlové pavézky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Mléko polotučné
  • 29.17 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 6 polévková lžíce Povidla švestková
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 85.9 mg
  • Draslík 35.5 mg
  • Vláknina 997.6 mg
  • Vitamín A 997.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle podélně rozkrojíme, silně potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.

  • 2

    Připravené žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a potom obalíme ve strouhance.

  • 3

    Žemle smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.

Komentáře k receptu