Pražský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 600 g Hovězí kližka
  • 700 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 4 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 846.5 mg
  • Vláknina 2855.3 mg
  • Vitamín A 2855.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přisyeme hladkou mouku a ještě krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a vše zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, okořeníme kmínem, opepříme a dusíme do změknutí masa.

  • 2

    Před dokončením přidáme majoránku.

  • 3

    Před podáváním každou porci doplníme ohřátou polovinou párku, kterou jsme ozdobně nakrojili.

Komentáře k receptu