Kuřecí rizoto s jablky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Drůbeží maso vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1415 kcal
  • Sacharidy 310 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 97552 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 310 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 493.6 mg
  • Vláknina 12235.5 mg
  • Vitamín A 12235.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži trochu osolíme a dusíme v poměru 3-4 díly vody na 1 díl rýže.

  • 2

    Vařené maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek, na kousky nakrájená jablka, která jsme předtím trochu opekli s cukrem a hřebíčkem, a vše dobře promícháme s rýží. Zalijeme trochou vývaru a zapečeme. Nakonec pokapeme olejem.

Komentáře k receptu