Kuřecí rizoto se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 100 g Mrkev sterilovaná
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 150 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Sůl
  • 1500 g Rýže dušená
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 97.3 mg
  • Draslík 510.6 mg
  • Vláknina 5170 mg
  • Vitamín A 5170 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova.

  • 2

    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Potom přidáme kuřecí maso, přisolíme, promícháme a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží, rizoto upravíme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu