Lahůdková paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Játra vepřová
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 50 g Anglická slanina
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 385.6 mg
  • Vitamín A 385.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 635.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housku namočíme do mléka. Vymačkáme a spolu s játry, masem a pokrájenou cibulí umeleme.

  • 2

    Přidáme vejce, koření a našleháme do pěny. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a slaninu.

  • 3

    Formu vymažeme olejem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny.

  • 4

    Necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s nakládanou nebo syrovou zeleninou.

Komentáře k receptu