Smažený ananas ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kompot ananasový
  • 150 g Olej stolní
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 143.7 mg
  • Draslík 254.1 mg
  • Vláknina 3348 mg
  • Vitamín A 3348 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce, přidáme mouku, špetku soli a přilijeme víno. Vymícháme řidší těsto.

  • 2

    Okapaná kolečka ananasu namáčíme v těstíčku - mělo by na ananasu zůstávat v tenké vrstvě. Potom kolečka vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách.

  • 3

    Usmažený, ještě horký ananas obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu