Mascarpone s medovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Čokoláda hořká
  • 150 g Med včelí
  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Mandarinky
  • 2 ks Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 145.3 mg
  • Draslík 114 mg
  • Vláknina 2492.8 mg
  • Vitamín A 2492.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mascarpone s medem a přidáme koření a skořici.

  • 2

    Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, potom ji vložíme do hrnce a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme k medovému mascarpone a necháme vychladnout.

  • 3

    Smetanu ušleháme dohusta a přidáme ji do mascarpone, když hmota začne želírovat.

  • 4

    Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na hladkou desku a po ztuhnutí ji špachtličkou nahoblujeme.

  • 5

    Mascarpone podáváme na dezertních miskách ozdobené mandarinkou a hoblinkami čokolády.

Komentáře k receptu