Pappardelle s hovězím masem, vlašskými ořechy a omáčkou z mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 750 g Pórek
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 250 g Mascarpone
  • 500 g Těstoviny Pappardelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1.03 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1202 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 176.1 mg
  • Draslík 929.3 mg
  • Vláknina 17389.8 mg
  • Vitamín A 17389.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy oloupeme a nahrubo nasekáme. Pórek omyjeme a kromě nejtmavších částí listů celý nakrájíme na kolečka o šířce asi 1/2 cm. Hovězí svíčkovou omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Připravíme hrnec, do kterého dáme mascarpone a pomocí metličky přimícháme balsamikový ocet a sůl. Rozklepneme vajíčko, žloutek rozšleháme, bílek nepoužijeme. Směs v hrnci ohřejeme a přidáme do ní rozšlehané žloutky. Omáčku nevaříme, pouze ji ohříváme, aby se žloutek nesrazil.

  • 3

    Připravíme dvě pánve, na které rozdělíme olej a rozpálíme. V jedné pánvi za stálého míchání smažíme pórek asi 4-5 minut, poté přimícháme vlašské ořechy. V pánvi druhé zprudka opečeme hovězí svíčkovou. Suroviny na obou pánvích dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny smícháme s masem a pórkem, upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou z mascarpone.

Komentáře k receptu