Telecí řízky s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cuketa
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 g Sýr Fontina
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.68 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 146.5 mg
  • Draslík 1574.3 mg
  • Vláknina 3977.3 mg
  • Vitamín A 3977.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na 2 lžících rozehřátého másla a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve přidáme 2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem a omáčku povaříme. Vložíme řízky, přidáme bobkové listy a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Na zbylém oleji opečeme omyté, na plátky nakrájené cukety. Osolíme je, opepříme a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Přidáme řízky, šalotku a omyté lístky šalvěje nakrájené na nudličky. Zalijeme omáčkou, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.

Komentáře k receptu