Bramborový nákyp s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Pórek
  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 387.1 mg
  • Draslík 1453.4 mg
  • Vláknina 18171 mg
  • Vitamín A 18171 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.

  • 3

    Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.

  • 4

    Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu