Rajčatová polévka s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 500 g Brambory
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 310.2 mg
  • Draslík 2238.7 mg
  • Vláknina 29971 mg
  • Vitamín A 29971 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a polovinu odložíme stranou. Zbylou zeleninu nadrobno nakrájíme a spolu s rajčaty povaříme ve vývaru 20 minut.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme 15 minut v osolené vodě. Scedíme je a najemno rozšťoucháme. Uhněteme je s moukou, žloutky a nastrouhaným sýrem. Těsto osolíme, opepříme a vmícháme lístky tymiánu.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme pomoučenýma rukama knedlíčky a opečeme je na oleji. Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a povaříme v horké polévce asi 3 minuty.

  • 4

    Polévku rozdělíme na talíře, vložíme knedlíčky a ozdobíme čerstvým tymiánem.

Komentáře k receptu