Česneko-rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 315.8 mg
  • Vláknina 1661.5 mg
  • Vitamín A 1661.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Zbavíme je slupky a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Omyjeme papriky, odkrojíme stopky a zbavíme je semen, nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Nakrájenou zeleninu vložíme do 1,5l vody, přidáme kostku vývaru a vaříme 20 minut. Přidáme prolisovaný česnek a necháme přejít varem.

  • 4

    Propasírujeme polévku přes síto a ozdobíme petrželkou.

  • 5

    Veku nakrájíme na plátky, opečeme na másle a podáváme s teplou vekou.

Komentáře k receptu