Celerová remuláda s krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Celer bulvový
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 15 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 15 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 347.2 mg
  • Vláknina 7057 mg
  • Vitamín A 7057 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme do misky citronovou šťávu, sůl, zalijeme studenou vodou a zamícháme. Nastrouháme celer a vložíme do připravené okyselené vody.

  • 2

    V další míse rozšleháme žloutek s hořčicí. Postupně za stálého šlehání přidáváme olivový olej. Vznikne nám hladká majonéza, do které vmícháme vinný ocet.

  • 3

    Z celeru slijeme tekutinu, osušíme jej papírovými ubrousky a vmícháme do majonézy. Přikryjeme a uložíme remuládu do lednice.

  • 4

    Zhruba 20 minut před podáváním přeneseme remuládu do pokojové teploty a vmícháme do ní kapary a krabí maso. Takto připravenou remuládou naplníme listy čekanky, které ozdobíme petrželkou nebo koprem.

Komentáře k receptu