Minestrone alla genovese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 70 g Cibule
  • 100 g Cuketa
  • 220 g Hrášek
  • 50 g Mrkev kořen
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 150 g Těstoviny konzumní
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 220 g Fazole bílé
  • 6 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Celer řapíkatý
  • 3 g Šalvěj čerstvá
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Pancetta
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 3000 ml Vývar drůbeží
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Pesto rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1133 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2199 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 9512.6 mg
  • Draslík 1201.7 mg
  • Vláknina 23480 mg
  • Vitamín A 23480 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.

  • 2

    Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.

  • 3

    Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu