Konzervované citrony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Citrony
  • 2 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 775172 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 750.6 mg
  • Vláknina 38652 mg
  • Vitamín A 38652 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 308.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony důkladně opláchneme teplou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Poté je od vrcholku nařízneme na čtvrtky tak, abychom je od sebe zcela neoddělili.

  • 2

    Do zavařovací sklenice o objemu 2 litry nasypeme sůl, jejíž vrstva by měla být asi 5 mm. Na vrstvu soli položíme rozevřený citron, vložíme bobkový list a zcela zasypeme solí. Stejně postupujeme i u zbývajících citronů.

  • 3

    Nakonec všechny citrony stlačíme vařečkou, aby se z nich uvolnila šťáva. Přisypeme ještě trochu soli a sklenici důkladně uzavřeme. Poté nejméně na 1 měsíc uložíme, je však potřeba každý den sklenici převrátit.

  • 4

    Citrony používáme postupně, podle druhu receptu. Někdy využijeme pouze kůru, jindy kůru i dužninu. Před podáváním důkladně opláchneme.

Komentáře k receptu