Fusilli s bohatým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bazalka
  • 450 g Těstoviny Fusilli
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Sůl
  • 15 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 40 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Brambory
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 375.2 mg
  • Vláknina 12367.5 mg
  • Vitamín A 12367.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme brambory na centimetr silné plátky. Přivedeme k varu větší množství slané vody, plátky brambor a celé fazolky. Poté vsypeme těstoviny. Uvaříme těstoviny, všechno scedíme. Fazolky nakrájíme na malé kousky a vše dáme do velké mísy.

  • 2

    5 lžic pesta, jež jsme si udělali z bazalky, sýra, parmazánu, piniových semínek, olivový olej a česnek smícháme v mixéru, rozředíme 1 lžící vody z varu a přidáme k těstovinám. Důkladně promícháme, aby se dobře propojily chuti omáčky pesto a zeleniny.

  • 3

    Fusilli podáváme horké a podle chuti na závěr bohatě zasypeme množstvím nastrouhaného parmezánu.

Komentáře k receptu