Fusilli s lososem
Suroviny
- 150 g Hrášek mražený
 - 350 g Losos - filety
 - 400 g Těstoviny Fusilli
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 40 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 3 ks Máta
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 66.5 mg
 - Draslík 415.3 mg
 - Vláknina 10308.5 mg
 - Vitamín A 10308.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl), slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na másle, přidáme celer a dusíme asi 5 minut.
 - 
                                3
Porce lososa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Vložíme k celeru do pánve spolu s hráškem a dusíme ještě 5 minut. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou mátu, přilijeme víno a smetanu a zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ihned podáváme.