Česneková dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 25 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Dýně
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 942.8 mg
  • Vláknina 5740 mg
  • Vitamín A 5740 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme na pekáč.

  • 2

    Smícháme olej, ocet, papriku, drcený česnek, nasekaný tymián a podle chuti sůl a pepř. Směs nalijeme na dýni.

  • 3

    V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut, až je dýně doměkka a dozlatova upečená.

  • 4

    Zdobíme tymiánem a servírujeme.

Komentáře k receptu