Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 50 g Kuřecí prsa
  • 100 g Vepřová panenka
  • 100 g Šunka parmská
  • 100 g Mortadella
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Masový vývar
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 3188 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 380.9 mg
  • Draslík 712.9 mg
  • Vláknina 5713.7 mg
  • Vitamín A 5713.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sítkem prosejeme do mísy mouku, utvoříme hromádku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 3 vejce a 1 lžičku soli, vše smícháme tak, abychom vytvořili hladké těsto. Těsto necháme v míse 30 minut odpočinout přikryté vlhkou utěrkou.

  • 2

    Připravíme náplň trotellin. Drůbeží maso a vepřovou panenku omyjeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo a maso na něm opékáme dozlatova asi 10 minut. Poté maso necháme vychladnout. Vychladlé maso přidáme se šunkou a mortadellou do kuchyňského robotu a vše nameleme. Přimícháme 150 g parmezánu, 2 vejce, muškátový oříšek , sůl, čerstvě namletý pepř a vypracujeme hladkou hmotu. Hotovou náplň necháme odležet, nejlépe přes noc.

  • 3

    Těsto vyjmeme z mísy, položíme na moukou posypaný vál a pomocí válečku vyválíme plát vysoký asi na šířku nože. Sklenicí o průměru asi 4 cm nebo vykrajovátkem na těsto vykrajujeme kolečka nebo čtverce. Do každého středu lžící položíme kuličku náplně o velikosti vlašského ořechu. Poté těsto přeložíme a formujeme taštičky ve tvaru půlměsíce nebo trojúhelníku, okraje k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily. Hotové taštičky ovineme kolem prstu a oba cípy k sobě přitlačíme tak, aby z těsta vnikl prstenec.

  • 4

    Masový vývar přivedeme k varu ve větším hrnci. Pokud je potřeba, dochutíme ho solí. Do vroucího vývaru postupně vkládáme připravené tortellini, které vaříme asi 5 minut. Tortellini podáváme v miskách v horkém vývaru a zdobíme posypaným parmezánem.

Komentáře k receptu