Bramborová polévka se zelím a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 40 g Špagety
  • 140 g Slanina vepřová
  • 150 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 150 g Tuřín
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 1304.7 mg
  • Vláknina 21104 mg
  • Vitamín A 21104 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme na plátky, slaninu a cibuli krájíme na jemno. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a rozkrájíme na nudličky. Špagety přelomíme na menší kousky.

  • 2

    Brambory se zeleninou, rýží, špagetami a slaninou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až bude vše měkké. Na závěr přidáme šafrán.

Komentáře k receptu