Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Datle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 400 g Rýže loupaná
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Játra kuřecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 595 mg
  • Draslík 812.3 mg
  • Vláknina 9768.3 mg
  • Vitamín A 9768.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra odblaníme, umyjeme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku a přimícháme připravená játra, která restujeme tak dlouho, aby dostala hnědou barvu. Vmícháme nakrájená rajčata, přidáme rýži, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zamícháme.

  • 2

    Hrnec vložíme do nahřáté trouby na 20 minut, aby se uvařila rýže doměkka. Před dokončením dušení rýže do hrnce přidáme nakrájené datle, nasekanou petrželovou nať, zamícháme a vrátíme zpátky do trouby. Hotové jídlo dělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu