Balkánská pleskavice se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr balkánský
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.07 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 138.5 mg
  • Draslík 665.2 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme najemno. Hovězí maso opepříme, osolíme, důkladně promícháme s nastrouhaným sýrem a vytvoříme z něj placky silné asi 0,5 cm o průměru 10-15 cm.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a placky na něm po obou stranách upečeme dozlatova.

  • 3

    Podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a šopský salát.

Komentáře k receptu