Vařený králík s bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Bulgur
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.6 kg Králičí maso
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 206.4 mg
  • Draslík 1183.7 mg
  • Vláknina 11129.6 mg
  • Vitamín A 11129.6 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného králíka naporcujeme, opláchneme a vložíme do vroucí vody. Téměř měkké maso vyjmeme, vývar odložíme. Porce králíka ze všech stran osmažíme na másle dozlatova, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme litrem vývaru, přidáme bulgur, sůl a na mírném plameni deset minut povaříme. Poté maso odstavíme a necháme pod poklicí dojít, až je bulgur měkký.

Komentáře k receptu