Chorizo na cibulce s dušenou čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka červená
  • 180 g Klobása Chorizo
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 461.9 mg
  • Vláknina 15761 mg
  • Vitamín A 15761 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme, promyjeme a namočíme ji do hrnce s 5-6 dl vody na 2 hodiny předem. Poté vodu slijeme, čočku zalijeme 5 dl čisté vody, přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý bobkový list a pod pokličkou při mírné teplotě čočku dusíme 30 minut. Poté z čočky slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a necháme ji zakrytou.

  • 2

    Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať, odložíme ji do misky. Očištěnu větší cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Chorizo pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm pomalu zpěníme cibuli. Jakmile se začne smažit, přimícháme sladkou papriku, promícháme a přidáme 2-3 lžíce vody. Když se nám za stálého míchání odpaří voda, přidáme kolečka choriza, která smažíme z každé strany dozlatova. Dochutíme je solí, pepřem a 1 lžící brandy. Přidáme čočku, znovu promícháme s chorizem a dáme na talíře. Porce ozdobíme petrželkou, několika kapkami olivového oleje a podáváme.

Komentáře k receptu