Vařená čočka s klobáskou chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čočka jedlá
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Slanina vepřová
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1754 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 1935 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1532.7 mg
  • Vláknina 63945.8 mg
  • Vitamín A 63945.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.

  • 2

    V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.

  • 3

    Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.

  • 4

    V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.

Komentáře k receptu