Srdcovky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 600 g Mušle srdcovky
  • 5 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Víno bílé
  • 400 ml Voda pitná
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 195.1 mg
  • Draslík 174.9 mg
  • Vláknina 1993.3 mg
  • Vitamín A 1993.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce vložíme maso z mušlí, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, bobkový list a vaříme 4 minuty. Srdcovky scedíme, vývar ponecháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme víno, vývar z mušlí, vyvaříme na polovinu, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a podusíme. Pánev odstavíme, žloutky rozmícháme ve smetaně a přilijeme do pánve. Trochu přihřejeme, aby pokrm zhoustnul, ale nevaříme, žloutky by se srazily.

  • 3

    Vyjmeme bobkový list, pokrm upravíme na talíře a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu