Vepřové kotlety po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Bazalka
  • 100 g Mozzarella
  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 158.9 mg
  • Draslík 500.4 mg
  • Vláknina 1275 mg
  • Vitamín A 1275 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout.

  • 3

    Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem.

  • 4

    Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky.

Komentáře k receptu