Ratatouille s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 750 g Rajčata
  • 250 g Lilek
  • 250 g Cuketa
  • 250 g Paprikové lusky čerstvé
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 979.8 mg
  • Vláknina 12269.8 mg
  • Vitamín A 12269.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omyté lilky a cukety pokrájíme na nudličky. Očištěné papriky zbavené semen rozkrájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrole zahřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme všechnu připravenou zeleninu a na mírném ohni ji za stálého míchání podusíme asi 20 minut do měkka.

  • 3

    Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme nasekané provensálské koření. Ratatouille upravíme na talíře a posypeme na kostičky nakrájeným ovčím sýrem.

Komentáře k receptu