Smažený květák po italsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 747.5 mg
  • Vláknina 10945 mg
  • Vitamín A 10945 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák vyjmeme, necháme okapat a oschnout.

  • 2

    Růžičky obalíme v mouce a smažíme je v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu