Piccata al limone

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Telecí kýta
  • 24 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 16 g Kapary
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Víno bílé
  • 36 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1.03 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 481.7 mg
  • Vláknina 387 mg
  • Vitamín A 387 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme a lehce zaprášíme moukou. Osmažíme na rozehřátém oleji s máslem a dáme stranou.

  • 2

    Do výpeku od smaženého masa přilijeme víno a necháme vyvařit do hustší šťávy. Poté přilijeme vývar a opět vaříme do vyvaření a zhoustnutí omáčky.

  • 3

    Do omáčky přidáme citronovou šťávu a kapary, dosolíme, opepříme a vložíme nazpět maso, které necháme chvíli prohřát.

  • 4

    Podáváme posypané sekanou petrželí a kapary.

Komentáře k receptu