Gratinovaná vejce po toskánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mozzarella
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bazalka
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 253.2 mg
  • Draslík 395.4 mg
  • Vláknina 5250.3 mg
  • Vitamín A 5250.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekaný česnek, vše krátce podusíme a přidáme rajčatový protlak a spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a dusíme do částečného odpaření tekutiny. Necháme vychladnout.

  • 2

    Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, uprostřed vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce. Posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenými olivami a přikryjeme plátkem mozzarelly.

  • 3

    Pokrm zapečeme pod grilem nebo v troubě dozlatova.

  • 4

    Podáváme ozdobené snítkou bazalky.

Komentáře k receptu