Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Těstoviny Penne
  • 350 g Olihně
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 203.9 mg
  • Draslík 553.2 mg
  • Vláknina 4376.5 mg
  • Vitamín A 4376.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

  • 2

    V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě smažíme cibuli pokrájenou na kolečka, až cibule změkne. Zhruba po pěti minutách přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou oliheň, kuřecí vývar a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, rajský protlak, víno, majoránku, bobkový list, osolíme a opepříme. Směs vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    V mezičase ve větším hrnci zhruba tři minuty vaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme a vmícháme do omáčky. Vaříme, až jsou těstoviny na zkus.

  • 4

    Před podáváním vyjmeme bobkový list a omáčku zdobíme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu