Vepřové kotlety na barevném pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pastinák
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 699 mg
  • Vláknina 40887.9 mg
  • Vitamín A 40887.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky a ty pak vaříme do změknutí v mírně osolené vodě. Do uvařené zeleniny přidáme máslo a mléko a to vše rozmačkáme. Ochutíme pepřem a dosolíme. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky, posypeme parmezánem a upečeme dozlatova.

  • 2

    Vepřové kotlety posypeme barevným pepřem a osolíme. Na pánvi s rozpáleným tukem opékáme, aby maso zůstalo středně propečené.

  • 3

    Podáváme se zapékanou zeleninou, masovou šťávou a jemně nastrouhanými jablky.

Komentáře k receptu