Těsto na pizzu

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Droždí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 520 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.

  • 2

    Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Následně těsto necháme 30 minut kynout.

Komentáře k receptu