Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Tuňák obecný
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Citronová kůra
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Skořice mletá
  • 50 g Oříšky piniové
  • 6 g Olej slunečnicový
  • 6 g Sůl mořská
  • 2 g Oregano sušené
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Ocet vinný červený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1912 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 906.8 mg
  • Vláknina 11992.5 mg
  • Vitamín A 11992.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle chuti zakápneme vinným octem.

  • 2

    Maso z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme tuňáka, sůl, pepř, piniové oříšky, mletou skořici a smažíme, dokud se oříšky neosmahnou a tuňák nezezlátne.

  • 3

    Přendáme do mísy, přidáme strouhanku, strouhanou kůru, petrželku, parmezán, rozšlehaná vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme tuňákové těsto. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.

  • 4

    Omáčku rozdělíme na talíře a do ní naskládáme tuňákové karbanátky.

Komentáře k receptu