Špagety se žampiony na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 419.8 mg
  • Vláknina 2936.5 mg
  • Vitamín A 2936.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky. Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na velmi malé kousky.

  • 2

    Špagety dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a nakrájené žampiony v něm krátce osmažíme. Pak je osolíme, opepříme a zaprášíme moukou, promícháme a ještě osmahneme. Do pánve přilijeme smetanu a víno, přidáme nakrájená rajčata a muškátový oříšek, vše promícháme a přibližně 10 minut vaříme na mírném ohni.

  • 4

    Uvařené měkké, ale stále pevné špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme k nim omáčku z pánve, promícháme je s ní a ještě krátce je prohřejeme.

  • 5

    Špagety s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu