Steaky s máslem piri piri

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Koření piri piri
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 879.3 mg
  • Vitamín A 879.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse mícháme do hladka změklé máslo s prolisovanýkm česnekem, kořením piri piri a sušenou petrželovou natí. Umíchanou směs zabalíme do potravinové fólie, pevně zatočíme a dáme do chladničky ztuhnout.

  • 2

    Steaky z roštěné (kus o váze asi 300 g) osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, poté grilujeme z obou stran 3 minuty, chceme-li steaky víc propečené, opékáme déle. Na opečené steaky klademe plátky ztuhlého másla.

Komentáře k receptu