Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1570 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 130 g
- Sodík 1265 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 405 mg
- Draslík 1511 mg
- Vláknina 4117.5 mg
- Vitamín A 4117.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce. 
- 
                                2Vykoštěnou jehněčí kýtu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, zavineme, zabezpečíme nití a nakrájíme na porce. 
- 
                                3Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně pro středně propečené maso, 8min pro dobře propečené maso. 
- 
                                4Těsně před sejmutím z grilu ozdobíme plátky másla s černými olivami. 
- 
                                5Podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        