Čerstvé datle s omáčkou pesto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Datle
  • 100 g Mandle
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 70 g Mandle mleté
  • 250 g Mascarpone
  • 40 g Sýr Bocconcini
  • 50 g Oříšky piniové
  • 150 ml Olej olivový
  • 2 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 387.7 mg
  • Vláknina 8336.1 mg
  • Vitamín A 8336.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svazky bazalky omyjeme, osušíme, lístky otrháme, česnek oloupeme, spolu s lístky bazalky, piniemi, mandlemi, sýrem pecorino, olejem a Parmezánem jemně umixujeme.

  • 2

    Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Mascarpone nebo Lučinu rozetřeme, smícháme se 2 lžícemi bazalkové omáčky pesto.

  • 4

    Datle vypeckujeme, do každé vložíme jednu oloupanou, podélně rozkrojenou mandli a navrch nastříkáme krém. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu