Žampiony po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 90 ml Víno bílé
  • 75 ml Olej hroznový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 739.9 mg
  • Vláknina 22918.6 mg
  • Vitamín A 22918.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté žampiony v kastrolu přelijeme vínem a citronovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme omyté hrozinky, piniové oříšky, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Povařené žampiony necháme vychladnout. Odstraníme bobkový list, houby i s kořením nalijeme do čisté sklenice a přelijeme olejem. Dobře uzavřeme a uložíme na chladném místě. Žampiony vydrží až 2 týdny.

  • 3

    Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu