Zeleninové jehněčí válečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso mleté
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 170 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 2.5 šálek Passata (drcená rajčata)
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 975 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 705 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 661.2 mg
  • Vláknina 11102 mg
  • Vitamín A 11102 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř.

  • 2

    Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat.

  • 3

    Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut.

  • 4

    Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.

Komentáře k receptu