Divoký kanec Salmí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 0.75 l Víno červené
  • 2 dl Martell cognac
  • 2 dl Olej rostlinný
  • 2 kg Kančí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 389.5 mg
  • Vláknina 4962.6 mg
  • Vitamín A 4962.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.

  • 2

    Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou.

Komentáře k receptu