Krevety zapékané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 4 g Oregano čerstvé
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Martell cognac
  • 0.4 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 1780 mg
  • Vitamín A 1780 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme, uvaříme, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé oregano a tyminán.

  • 2

    V hrnci orestujeme zprudka na rozpáleném oleji a hned podlijeme koňakem. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme 5 minut povařit. Potom krevety i s omáčkou rozdělíme na 6 porcí, které každou zvlášť vložíme do pečícího sáčku, poklademe plátkem sýra, sáčky zavážeme a pečeme v troubě 15 minut.

Komentáře k receptu