Makarony Kofto s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 5 g Česnek
  • 100 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1351 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 519.2 mg
  • Vláknina 9680 mg
  • Vitamín A 9680 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme nadrobno cibuli a česnek a osmažíme na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme nasekanou bazalku a rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a 15 minut povaříme na mírném ohni.

  • 2

    Mezitím uvaříme makarony podle návodu na obalu, scezené makarony vložíme do pečících sáčků vymazaných máslem, polijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Zavážeme sáčky a pečeme v troubě 10 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu