Řecký kuřecí koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 10 g Sůl
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 916 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 234.4 mg
  • Draslík 390.4 mg
  • Vláknina 7380.9 mg
  • Vitamín A 7380.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme kuře, asi 30 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout, ostraníme kosti a kůži. Maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli na rozpáleném oleji, přidáme kousky kuřete a orestujeme.

  • 2

    Mezitím si uvaříme drobné těstoviny podle návodu na obalu, scedíme a v míse smícháme se strouhaným sýrem, 1 lžičkou soli a 3 vejci.

  • 3

    V jiné míse si připravíme těsto:

  • 4

    smícháme mouku, 3 g soli, máslo a prášek do pečiva, podle potřeby přidáváme vodu, aby vzniklo vypracované hladké těsto. Vyválíme 2 pláty, jeden dáme na dno pekáče, vsypeme těstoviny se sýrem a na ně rozložíme kuřecí maso, osolíme, opepříme. Přikryjeme druhým plátem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 35 minut.

Komentáře k receptu