Citronové kuře s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Koriandr mletý
  • 3 g Skořice mletá
  • 3 g Kmín římský
  • 5 g Citronová kůra
  • 20 ml Olej olivový
  • 400 ml Víno portské
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 15 ks Fíky čerstvé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1204.1 mg
  • Vláknina 17002.7 mg
  • Vitamín A 17002.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 175 °C. Kuře rozdělíme na 8 dílů, osolíme je a opepříme. Díly postupně 5 minut opečeme kůží dospodu na rozehřátém oleji.

  • 2

    Kůží nahoru je poskládáme do pekáče. Mezi ně vložíme omyté a osušené fíky. Sušené fíky předem namočíme na 2 hodiny do vody.

  • 3

    Česnek a cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Směs rozdělíme mezi dílky kuřete. Posypeme mletým kořením a přidáme bobkové listy.

  • 4

    Přilijeme portské víno. Přikryjeme a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Díly kuřete obrátíme a odkryté pečeme dalších asi 15 minut.

Komentáře k receptu