Hovězí se sýrem po řeznicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 300 g Sýr Čedar
  • 1 dl Olej olivový
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1116 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 1083.4 mg
  • Vláknina 3730 mg
  • Vitamín A 3730 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme, rozložíme na dno vymazaného pekáčku. Posypeme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na nastrouhaný sýr po celé ploše pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, dokud maso není měkké, v průběhu pečení podléváme teplou vodou po lžících.

Komentáře k receptu