Vařené hovězí maso, zapečené rajčata se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 3 g Bobkový list
  • 600 g Rajčata
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Čedar
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Oregano
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 371.3 mg
  • Draslík 801.1 mg
  • Vláknina 4789.4 mg
  • Vitamín A 4789.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 635.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a uvaříme do měkka v hrnci s vodou, do níž jsme vložili cibuli, bobkový list, sůl i česnek.

  • 2

    Omytá rajčata rozpůlíme, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme oreganem. V mléce rozšleháme mouku, sůl, pepř a vejce. Směsí zalijeme rajčata, nakonec je ještě posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme na 15 minut do horké trouby zapéct.

  • 3

    Měkké maso rozkrájíme na plátky a klademe na teplé talíře. Přidáme zapečená rajčata, sypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu