Zapékané jehněčí vnitřnosti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 800 g Jehněčí vnitřnosti
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.23 dl Olej olivový
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 530.7 mg
  • Draslík 27.6 mg
  • Vláknina 233.2 mg
  • Vitamín A 233.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí vnitřnosti dobře propláchneme a vhodíme na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Vnitřnosti zcedíme, necháme okapat a vystydnout, poté je pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy, přidáme sůl, citronovou šťávu, oregano i bobkový list, mísu zakryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pekáček vymažeme bylinkovým máslem, naskládáme do něj odleželé vnitřnosti, dosolíme, zalijeme zbytkem citronové šťávy, polijeme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Asi po 10ti minutách zalijeme trochou vody, pečeme dalších 20 minut, až se na povrchu vytvoří kůrka. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu